Crozes-Hermitage Domaine de Thalabert MAG 2017

Paul Jaboulet Aîné

Crozes-Hermitage Domaine de Thalabert MAG
2017

  • Biologique

109,50$

* Prix de détail suggéré
Code produit
14406546
Conditionnement
3 x 1500ml
Type d'approvisionnement
SAQ Spécialité par lot
Statut
Disponible
Pays
France
Désignation réglementée
Appellation origine controlée (AOC)
Région
Vallée du Rhône
Sous-région
Rhône septentrional
Appellation
Crozes-Hermitage
Cépage(s)
Syrah 100 %
Couleur
Rouge
Sucre
Sec
Fermeture
Liège
Site web du domaine

Information sur le domaine

Fondée en 1834 par son père, Paul Jaboulet fut le premier de 5 générations de Jaboulet à diriger l'entreprise jusqu'à ce qu'elle soit rachetée par la famille Frey en 2006. Notons qu'au niveau du patrimoine historique, difficile de battre les galeries souterraines Vineum, qui étaient en 121 avant JC une mine exploitée par les Romains et qui servent aujourd’hui de caves de vieillissement, de restaurant et de boutique pour Paul Jaboulet Ainé! Ce grand vignoble de la Vallée du Rhône...

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Revues de presse

Wine Advocate

- 92 points -

Joe Czerwinski, Décembre 2019

Marked by scents of licorice, plum and cassis, the 2017 Crozes Hermitage Domaine de Thalabert is a full-bodied effort (although less full than the 2018), with a fine sense of balance, a crisp finish and slightly drying tannins.

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James Suckling

- 92 points -

James Suckling, Novembre 2019

This has a very attractive feel in 2017. Sanguine aromas of chocolate, iron and dark berries. There’s some real richness and a plush feel on the palate with a fine, elongated tannin drive. Super sleek. Great density and focus here. Will age very well. Try from 2024.

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Vinous

- 92 points -

josh Raynolds, Avril 2020

Inky ruby. Smoke-accented cherry and dark berries on the deeply perfumed nose, which takes on olive and baking spice nuances with air. Smooth, concentrated and appealingly sweet, offering plush boysenberry, cherry and singed plum flavors and a spicy touch of cracked pepper. Finishes broad, sweet and long, with harmonious tannins and repeating spiciness.

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