Pinot Noir Willamette Valley 2018

Résonance - Louis Jadot Estates

Pinot Noir Willamette Valley
2018

Pays
États-Unis
Désignation réglementée
American Viticultural Areas (AVA)
Région
Oregon
Sous-région
Willamette Valley
Cépage(s)
Pinot Noir 100 %
Couleur
Rouge
Sucre
Sec
Taux de sucre
2.4 g/l
Site web du producteur

Information sur le domaine

En 2013, Résonance est le premier projet viticole de la Maison Louis Jadot en dehors de la Bourgogne depuis sa fondation en 1859. Le projet est dirigé par le célèbre vigneron Jadot, Jacques Lardière, qui s'appuie sur plus de 40 ans d'expérience dans les collines vallonnées de Bourgogne et l'applique dans l'un des plus passionnantes régions naissantes du Pinot Noir dans le monde. Il a fallu plusieurs années à l'équipe Jadot pour trouver l'emplacement idéal dans la vallée de la...

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Élaboration du produit

Vendange des raisins mûrs mais pas trop mûrs. Chaque millésime est différent, en fonction des besoins des raisins - les macérations varient en durée et en température sans d'ajout de levure et un temps de barriques.

Notes de dégustation

Couleur intense avec de jolis reflets rouges. Le nez complexe, avec des notes de cerise noire, de tabac blond, de truffe noire, de fleurs de violette et d'essences nobles de bois. La bouche révèle une parfaite harmonie entre la structure tannique et la complexité aromatique, tandis que la minéralité donne une finale vibrante, laissant présager une longue vie. Accords avec cote de veau, thon grillé et salade de betteraves

Revues de presse

Wine Spectator

- 94 points -

Janvier 2021 (Millésime 2019)

Vibrant and impeccably structured, with floral raspberry, crushed stone and savory tea accents that build tension toward refined tannns. Drink now through 2031

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Wine Spectator

- 94 points -

Juin 2023 (Millésime 2021)

Precise and elegantly structured, with detailed raspberry, savory tea and crushed stone accents that gather richness and tension toward refined tannins. *Smart Buy, Ranked #9 Wine Spectator Top 100 Wines of 2023

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James Suckling

- 92 points -

James Sucking, Décembre 2020 (Millésime 2018)

A medium-bodied red with aromas and flavors of dried cranberries, licorice, earth and walnut husk. Savory dried-mushroom character and dried leaves, too, framed by sleek, fine tannins. Try from 2021.

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Vinous

- 90 points -

Josh Naynolds, Août 2020 (Millésime 2018)

Shimmering ruby. Smoky, spice-tinged black raspberry and cherry aromas carry a subtle floral topnote. Lively dark fruit and floral pastille flavors are deepened by a licorice nuance and a hint of bitter chocolate. Silky in texture and appealingly sweet, finishing with sharp focus and spicy persistence. 20% new French oak.

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Jancis Robinson

16,5/ 20 Points

Samantha Cole-Johnson, Avril 2022 (Millésime 2019)

Full bottle 1,352 g. 17 months in 30% new French oak. Certified organic viticulture.
This really REALLY needs air. I realise many of my tasting notes indicate when decanting is necessary but I recommend pouring a bit into a glass, sticking the cork back in this and shaking it. I originally had this sitting at a 15.5 before it opened. It's incredibly dry, no sweet fruit at all, lots of extract. Herbal, lightly bitter bark quality, purple violets, dense and extracted, considering the vintage. (SCJ)

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Wine Advocate

93-95

Octobre 2023 (Millésime 2021)

The 2021 Pinot Noir Willamette Valley features bright cranberry, raspberry, orange peel, aniseed and lavender on the nose. The medium-bodied palate already feels complete, offering a balance of grainy tannins, mouthwatering acidity and generous, perfumed fruit. As it spends time in the glass it gains amplitude as it continues to unfold its concentrated flavors, and its juiciness calls you back to take another sip.

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